Descoperă designul încântător al șemineelor din cărămidă

Descoperă designul încântător al șemineelor din cărămidă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De la prima vatra de foc, cărămida a fost, este și va rămâne pentru multă vreme de acum înainte, un material de neînlocuit în construcția dispozitivelor de încălzire sau gătit, în primul rând, datorită versatilității și proprietăților sale termice și nu în ultimul rând, grație aspectului care se încadrează cu ușurință în majoritatea stilurilor de amenajare ale locuințelor - rustic, clasic sau chiar și modern.

Constructorii de șeminee din ziua de azi, propun și o altă gamă de materiale, care adaugă un plus de eficiență și stil, clasicului șemineu pe lemne din cărămidă. În acest sens, profesioniștii de la PEFOC ne propun soluții precum: silicatul de calciu, vermiculita sau plăcile silcaheat care izolează perfect termic și care arată foarte bine placate la exterior cu cărămidă, aspecte ce se transformă în avantaje, nu doar din punct de vedere estetic, ci și practic.

Profitând de expertiza echipei sibiene și a vastei lor experiențe în comercializarea și montajul profesional al unui întreg univers de soluții termice alternative (de la șeminee pe lemne, șeminee electrice sau șeminee pe gaz și până la sobe pe peleți sau modele premium de cos de fum inox), am ales ca în acest articol, să dezbatem subiectul șemineelor construite sau placate cu cărămidă și avantajele acestora.

Prima categorie este reprezentată de șemineele construite în întregime din cărămidă sau cel puțin în care predomină acest material atât de simplu, dar foarte eficient din punct de vedere funcțional și estetic. Din această categorie fac parte modelele clasice cu randament termic mult mai crescut, tradiționale sau cu note rustice, cărora le putem găsi un loc perfect în casele de vacanță sau în cabanele de la munte, ca o alternativă la simpla și uneori insuficienta sobă pe lemne, dar și în living-urile cu tendințe clasice spre modern.

În aceeași categorie vom regăsi și modernele tipuri de șemineu îmbrăcate cu cărămidă decorativă albă (care revoluționează aspectul complet al unei case), neagră, crem sau gri, cu suport TV sau consolă media, dispuse pe colț, având un design avangardist, putând fi amplasate practic oriunde: în dormitor, în sufragerie sau chiar la mansardă.

Următoarea categorie se referă la șemineele cu elemente sau porțiuni din cărămidă. În cazul acestora, chiar dacă sunt construite în proporție mai mare din materiale specializate precum plăcile de silicat, vermiculita la interior, la exterior pot fi configurate porțiuni sau elemente decorative sau structurale secundare, în care s-a folosit cărămida așezată longitudinal sau lateral, ceea ce plusează la capitolul design sincronizat perfect vizual cu arhitectura sau stilul de amenajare al locuinței, reușind să sincronizeze modernismul cu notele tradiționale.

La ultima categorie, ne vom opri la șemineele cu perete background din cărămidă. Amplasate strategic în fața sau în laterala unui perete îmbrăcat în cărămidă, creează o ambianță vizuală deosebită, urmărind combinațiile de design și stilul decorativ al camerelor unde acestea sunt amplasate. Aceste modele se adresează în mod special celor cărora le place stilul contemporan, dar în combinație cu liniile rustice sau vintage pe care le oferă cărămida pusă în contrast cu elementele moderne.

Specialiștii sibieni sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să-ți ofere consultanță gratuită în vederea construirii șemineului perfect. De asemenea, în magazinul online www.pefoc.ro, veți putea găsi o gamă suficientă de produse din universul soluțiilor de încălzire alternativă, precum: focare premium, șeminee de tip centrală sau pe curent, sobe rustice, celebrele seminee Suceava, coșuri de fum ceramice pentru evacuarea în siguranță a fumului, modele de șemineu decorativ sau alte accesorii, toate într-un singur loc și disponibile imediat din stocul propriu de la Sibiu sau de la partenerii afiliați din întreaga țară.

(P)

Citit 458 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2023 10:16