În luna noiembrie, meterologii anunţă primele ninsori

În luna noiembrie, meterologii anunţă primele ninsori
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru luna noiembrie şi susţine că vom avea parte de temperaturi ceva mai ridicate decât media perioadei, dar şi de mai multe zile cu precipitaţii.

În acest weekend, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice, cu precădere în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și local în cele centrale, deficitar în sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale.

În săptămâna 30 octombrie - 5 noiembrie, conform meteorologilor, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale, mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor, cu precădere în vestul, nordul și centrul ţării.

În săptămâna 6-12 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în vestul, nordul, centrul și estul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

În săptămâna 13-19 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință excedentară în jumătatea de vest a teritoriului, în timp ce în rest regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

În acelaşi timp, specialiștii ANM au anunțat că este posibil ca la începutul lunii noiembrie să se înregistreze şi primele căderi de zăpadă din sezonul de iarnă 2023-2024. Conform meteorologilor, vor fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud se va retrage treptat, astfel că, deşi temperaturile vor rămâne în general peste cele normale, există o probabilitate foarte mare de ninsoare.

Citit 3072 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2023 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.