Tipuri de pensule unghii și utilizarea lor

Tipuri de pensule unghii și utilizarea lor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Există mai multe tipuri de pensule unghii, și fiecare dintre ele îndeplinește funcții specifice având o formă diferită. Iată cum să le distingi pe unele dintre ele:

Pensule unghii ventilator

Au primit acest nume datorită aspectului în formă de evantai. Folosind acest instrument, este convenabil să presari paiete pe placa unghiei, să aplici sclipici, să umbrești designul și să creezi un fundal neclar. Pensula este potrivită și pentru modele cu gradient și umbre.

Pensule unghii cu inserție dublă

Există mai multe nume pentru aceste perii, de exemplu, gradient, ombre etc. Această unealtă are o grămadă lungă subțire, creată cu o tranziție lină de la scurt la lung, ceea ce facilitează lucrul în tehnica gradient sau ombre pe unghii.

Pensule unghii puncte

Folosind aceste pensule unghii, este convenabil să desenezi elemente decorative mici. De asemenea, poți folosi pensule cu bile de diferite dimensiuni la ambele capete. Cu ajutorul lor, poți crea bitmap-uri și poți realiza unele elemente ale picturii Gzhel.

Pensule unghii liner, striper

Practic, aceste pensule au un fascicul subțire, lățimea nefiind mai mare de 2 mm, iar lungimea părții de lucru este de aproximativ 2-3 mm. Sunt folosite pentru lacuri și oja cu gel. Instrumentul este conceput pentru manichiura franceză, elemente de geometrie, monograme etc.

Pensule unghii petale

Forma pensulei seamănă cu o petală. Are o cupolă plată care este îngustată spre capăt. Cu ajutorul ei poți desena modele complexe, poți aplica elemente strălucitoare și, de asemenea, o poți utiliza în tehnica de modelare a gelului.

Pensule unghii ovale și plate

Au o suprafață mare de lucru, iar cu ajutorul lor poți aplica cu uşurință material artificial pe placa unghiei. Pot fi folosite și în tehnicile de pictură chinezească și pentru crearea de modele complexe. Sunt convenabile pentru distribuirea pe unghii a gelului, poligelului și acrigelului folosind tehnica de modelare.

Pensule unghii unghiulare

Au o cupolă plată, iar partea de lucru este tăiată la un unghi de 45 de grade. Folosind o astfel de pensulă poți lucra în tehnica de pictură chinezească, poți forma mai multe nuanțe, poți crea elemente decorative identice, modele tridimensionale, modele subțiri și linii pe suprafața plăcii unghiei.

Pensule unghii ondulate

Sunt folosite pentru a desena diverse elemente de design. Modelele capilare absorb o cantitate suficientă de material, iar partea centrală proeminentă îți permite să desenezi elemente mici. Cu vârful subțire al pensulei poți desena linii subțiri.

Semicircular teșit

Datorită formei lor neobișnuite, pensulele pentru unghii cu forma semicirculară teșită, pot fi folosite pentru a crea manichiura franțuzească și pentru a forma o linie de zâmbet. Pensulele unghii în formă de scară îți permit să creezi design-uri neobișnuite, folosind mai multe culori.

Pensule unghii din silicon

Astfel de pensule au forma vârfului diferită: plată, ascuțită, cilindru cu un con tăiat, rotund cu vârf ascuțit, triedru. Pot fi folosite pentru a amesteca pigmenți, pentru a netezi decorul, pentru a șterge excesul de material lichid și, de asemenea, pentru a plasa strasuri pe unghie. Pensulele unghii din silicon se disting prin prezența cauciucului elastic. Nu se înfundă cu materialul utilizat și sunt mai ușor de curățat și spălat. Nu lasă scame, sunt rezistente si destul de practice. Caracteristicile instrumentului de lucru depind de preferințele individuale ale utilizatoarei.

 

(P)

Citit 297 ori Ultima modificare Vineri, 22 Decembrie 2023 13:09