Alege unele dintre cele mai bune romane SF disponibile la BOOKZONE

Alege unele dintre cele mai bune romane SF disponibile la BOOKZONE
Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/cheerful-man-reading-book_2209600.htm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Îți dorești să citești cărți SF deosebite, însă nu știi cu ce să începi? În cazul acesta, cel mai bine ar fi să optezi pentru romane clasice, romane care sunt îndrăgite de multe persoane și care îți vor deschide apetitul pentru acest gen de lectură. Iată ce poți alege de la BOOKZONE.

Dune. Seria Dune Vol. 1

Este considerată una dintre cele mai bune carti SF de pe bookzone.ro și una dintre cele mai bune serii SF din toate timpurile, iar primul volum a căștigat premiile Nebula și Hugo. Acțiunea se petrece într-un viitor îndepărtat, când exista un imperiu interplanetar. Casele nobiliare se luptau pentru supremație, iar Casa Atreides preia controlul planetei Arakis, care era singura sursă de mirodenie, cea mai valoroasă substanță din univers. Astfel, rivalitatea dintre Casa Atreides și Casa Harkonnen crește, iar cei din Casa Atreides descoperă că planeta este nu doar neprietenoasă din punct de vedere al condițiilor de trai, ci și neprimitoare din cauza comploturilor politice. Trebuie să menționăm și că romanul a fost adaptat, cel mai nou film apărând în 2021, iar partea a doua este așteptată cât de curând. „Cel mai important roman SF din toate timpurile. Este convingator, puternic, genial.“ Robert A. Heinlein

Game of Thrones - Foc si sânge

Dacă te-a captivat seria Game of Thrones și dacă ai văzut și serialul, neapărat trebuie să citești și această carte. „O tesatura fascinanta de razboaie, casnicii, morti, dragoni si politica, care au aerul unei istorii adevarate mai mult decat al unei lumi fantasy. O capodopera de constructie a unei lumi fictionale.“ - Booklist

Prezintă povestea de dinainte de Urzeala Tronurilor, când în urmă cu sute de ani, Casa Targayren era singura familie de stăpâni ai dragonilor. Casa supraviețuiește decăderii Valyriei și se stabilește la Piatra Dragonului. De aici, începe o poveste a generațiilor de conducători care se lupto ăentru Tronul de Fier. Vei afla ce s-a întâmplat la Dansul Dragonilor, care sunt crimele lui Maegor, cum arăta Westeros când dragonii stăpâneau cerurile și mai ales, cum era Valyria după dezastrul care a lovit-o. Bineînșeles, sunt doar o parte dintre întrebările la care răspunde această carte și care completează istoria Casei Targaryenilor. Cu siguranță te vor surprinde și ilustrațiile realizate de Doug Wheatley.

O mie noua sute optzeci si patru (editie de buzunar)

Romanul scris de George Orwell este un clasic, pe care merită să îl citești. A fost și ecranizat, însă îți recomandăm să citești cartea înainte de a viziona filmul. Romanul prezintă un om obișnuit, Winston Smith. Acesta iubește, urăște și muncește ca oricine, însă deosebirea este că trăiește într-o lume infernală, unde aceste acțiuni și gânduri provin dintr-un efort supraomenesc. Acțiunea se petrece în Londra, într-o era postatomică, unde a luat naștere un regim totalitar. Se întâmplau execuții fără rost, disparții peste noapte, iar tot trecutul este rescris pentru a legitima crimele din prezent. Mai mult, există și o neolimbă, o limbă robotizată, care este instrumentul perfect al propagandei.

Așadar, dacă vrei să citești unele dintre cele mai bune cărți SF, alege aceste romane de la BOOKZONE!

 

 

(P)

Citit 283 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 15:54