Campionatul Mondial de cultură generală, sâmbătă, la Galaţi

Campionatul Mondial de cultură generală, sâmbătă, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Galaţiul va găzdui, sâmbătă, o nouă ediţie a Campionatului Mondial de cultură generală. Întrecerea are loc, simultan, în numeroase oraşe din lume şi adună la start mii de pasionaţi ai cunoaşterii. Anul acesta au primit dreptul de a organiza concursul 67 de localităţi din 34 de ţări.

Participanţii trebuie să răspundă la 240 de întrebări, câte 30 din opt domenii standard (istorie, cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport), într-un interval de numai două ore, cu 30 de minute de pauză la jumătatea întrecerii. Întrebările sunt de tipul "cine ştie, răspunde", neexistând variante de răspuns, ca la emisiunile televizate asemănătoare.

Concursul de la Galaţi va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11,30, la Daily Pub, local situat lângă Parcul "Eminescu". Întrecerea este individuală, iar întrebările sunt traduse în limba română, însă chestionarele pot fi solicitate şi în limba engleză. Întrebările sunt formulate de o echipă internaţională a asociaţiei World Quizzing Championships, cu sediul la Londra.

Înscrierile se fac pe pagina de Facebook a evenimentului, "Campionatul Mondial 2022", până cel târziu vineri, 3 iunie, la ora 23,00. Şi în acest an, responsabilul ediţiei gălăţene este Laurenţiu Vasile.

În lume, Campionatul Mondial de cultură generală se desfăşoară din anul 2003. În România, prima ediţie a avut loc în 2012, iar primul concurs de la Galaţi a fost organizat în 2015.

Citit 3924 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2022 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.