Rugăciune sub cupola Cerului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, creştinii de la Dunărea de Jos s-au bucurat de o zi în care a predominat căldura Duhului Sfânt, dar căutat şi primit la sărbătoarea „Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ” - rugătorul nostru român care a unit cerul cu pământul Ortodoxiei din România până în Ţara Sfântă.

Sărbătoarea de ieri, anul Domnului 2010, a coincis cu cei 50 de ani de la trecerea la cele veşnice a smeritului rugător din pustia Hozevei - Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ.

Pentru că această parohie - care are şi hramul Sfântului Daniil Sihastru” - îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu de la parterul blocului C20, din Micro 39C - rugăciunea s-a purtat ieri sub cupola cerului de părintele Daniil Oltean, arhimandrit al Dunării de Jos. Erau alături părintele paroh Claudiu Mitu, dar şi alţi slujitori din parohiile vecine.  

Într-un cartier în care bogăţia multă constă în credinţa enoriaşilor săi, rugătorii au lăsat ieri grijile în seama Sfinţilor şi a Maicii Domnului de la Adam. „Am aşteptat această zi cu nerăbdare pentru că ziua Sfântului Ioan Iacob Hozevitul  revarsă peste noi negrăite daruri de bunătate şi milostivire”, ne mărturisea doamna Floarea I. din Galaţi.

„Sfântul Ioan Iacob Hozevitul este un Sfânt al zilelor noastre şi un model de asceză pentru noi cei de astăzi prea dispuşi către comodităţile exterioare şi prea reci sufleteşte”, a subliniat părintele arhimandrit Daniil. „Acest Sfânt a rămas orfan de ambii părinţi încă de mic, însă nu a rămas orfan de Dumnezeu, fapt întărit de Sfântul Sinod al Bisericii noastre prin canonizarea sa, prin prezenţa noastră aici...”.

În contextul sărbătorii, părintele arhimandrit Daniil a readus în atenţie marea problemă pe care o are această parohie, lipsa unui loc pentru ridicarea Sfântului Altar, situaţie care trenează de ani buni... Oamenii speră ca Dumnezeu şi cei doi sfinţi români care orotesc această tânără parohie să trimită un semn de lumină celor care nu au găsit încă o soluţie în această privinţă.

Ca la orice praznic, ieri, prin grija părintelui paroh Claudiu Mitu, dar şi a enoriaşilor de aici, agapa frăţească a urmat rugăciunii. Au fost şi mulţumiri aduse Maicii lui Dumnezeu şi Fiului, Sfinţilor care ne ocrotesc în toată ziua şi în toată noaptea...

Pelerinii care au participat ieri la hramul acestui Sfânt Român Contemporan au luat cu ei pacea, liniştea, bunăvoirea şi îngăduinţa de a fi mai buni cu semenii; verticali în faţa necazurilor şi nevoilor de tot felul.

Citit 535 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.