Omagiul elevilor seminarişti gălăţeni pentru Mihai Eminescu

Omagiul elevilor seminarişti gălăţeni pentru Mihai Eminescu
Foto, Bogdan Cînepă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe 13 ianuarie 2023, profesorii şi elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Andrei“ din Galaţi au organizat un  eveniment cultural-educaţional şi artistic, menit să omagieze personalitatea „Luceafărului“ poeziei româneşti, Mihai Eminescu, la împlinirea a 173 de ani de la naşterea sa.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Manifestarea a debutat în capela Seminarului Teologic Ortodox ”Sfântul Andrei” din Galaţi cu săvârşirea de către ierarhul Dunării de Jos a slujbei Parastasului pentru poetul Mihai Eminescu, în prezenţa cadrelor didactice şi a elevilor de la această şcoală gălăţeană.

După slujbă, Înaltpreasfinţia Sa a avut un scurt dialog de suflet cu micii seminarişti, oferindu-le acestora, după un obicei îndătinat, şi câteva dulciuri.

Evenimentul a continuat în Aula Magna ”Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi cu un program cultural-artistic dedicat marelui poet român, în care tinerii seminarişti de la clasele primare, gimnaziale şi liceale au intonat cântece şi au recitat poezii eminesciene cu referire la Dumnezeu, rugăciune, patrie, copilărie şi frumuseţile naturii.

Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei aproximativ 300 de elevi veniţi pentru a lua parte la această sărbătoare a culturii.

Între invitaţi s-au numărat şi studenţii seniori din cadrul Universităţii Vârstei a Treia din Galaţi.

Citit 1019 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.