`E oficial, şase manageri pentru un Dramatic cu 82 de salariaţi

`E oficial, şase manageri pentru un Dramatic cu 82 de salariaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fundaţia „Andreiana Juventus” s-a îmbogăţit cu un compartiment de „Cultură şi artă teatrală” *

În repetate rânduri am criticat municipalitatea pe motiv că aproape tot ce se aprobă în şedinţe „de îndată” rămâne „blat”, adică nu se publică nici pe site-ul Primăriei, nici în altă parte. Ca să nu mai vorbim de faptul că, potrivit legii administraţiei publice locale, doar „în caz de forţă majoră şi de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor convocarea consiliului local se poate face de îndată”.

În urma criticilor noastre repetate, Primăria a binevoit să publice pe site-un propriu hotărârile adoptate în luna august privind reorganizarea teatrelor gălăţene.

Hotărârea privind reorganizarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi prin absorbţia Teatrului de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi este cap de listă şi, a fost integral publicată, spre deosebire de organigrama şi statul de funcţii al Teatrului Muzical „Nae Leonard” din care lipseşte cea mai importantă parte – organigrama! Se pare că Muzicalul a rămas cu 37 de salariaţi, restul devenind angajaţii Fundaţiei Culturale „Andreiana Juventus”.

Schema de personal a Dramaticului prevede negru pe alb exact ceea ce scrisesem noi pe surse: că instituţia cu 82 de angajaţi va avea 6 posturi de conducere.

Potrivit organigramei cuprinse în anexa hotărârii, instituţia va avea: un manager coordonator, un manager Teatru Dramatic şi un manager Teatru de Păpuşi, un director economic, un director administrativ şi unul artistic, ultimii doi  aflaţi în subordinea managerului Dramaticului.

Totodată, municipalitatea a făcut publice şi hotărârile privind

asocierea dintre Municipiul Galaţi, Teatrul Muzical „Nae Leonard” , Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi şi Fundaţia „Andreiana Juventus” şi modificarea şi completarea Statutului Fundaţiei.

Fundaţia s-a îmbogăţit cu un compartiment de „Cultură şi artă teatrală”, compus din artişti profesionişti şi alte persoane fizice.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul Primăriei, Fundaţia este persoană juridică, cu caracter filantropic, fără scop patrimonial, apolitică şi neguvernamentală, constituită în scopul sprijinirii tinerilor cu abilităţi speciale, talentaţi, cu înclinaţii spre unul din următoarele domenii: învăţământ, educaţie, cultură, artă sau sport cât şi în scopul dezvoltării actului cultural.

Contractul de asociere prevede realizarea în comun a unui program minimal de producţii culturale – spectacole şi concerte, şi este valabil până la data de 31 decembrie 2010, putând fi prelungit prin act adiţional.

„Andreiana Juventus” se obligă să pună la dispoziţia teatrelor colectivul artistic în vederea realizării producţiilor culturale, spectacolelor şi concertelor, iar municipalitatea să aloce subvenţii în completarea veniturilor proprii pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi de capital la cele două teatre, pe baza programului minimal transmis de acestea.

Prin această asociere, autorităţile au în vedere şi susţinerea de spectacole de operă, balet, gala lirică, spectacole de divertisment muzical coregrafic, spectacole de revistă, spectacole pentru copii, concerte simfonice, recitaluri, spectacole de marionete, păpuşi şi orice alte forme moderne de spectacol adresate atât copiilor cât şi tinerilor.

Aşteptăm cu interes publicarea şi celorlalte hotărâri adoptate în întruniri de îndată ale aleşilor.

Dumitru Nicolae: „Nu va rămâne aşa!”

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, s-a arătat nemulţumit de hotărârea CL şi a spus că „asta nu va rămâne aşa. Am remarcat această decizie a Consiliului Local şi va veni ziua când ne vom ocupa de ea. Vom veni cu o organigramă ca lumea”.

Edilul a lăsat să se înţeleagă că decizia luată în şedinţă de îndată a fost luată la foc automat şi, ca atare, nu a fost bine documentată. Totuşi, primarul nu a spus şi când se va reveni asupra hotărârii. (Maria Măndiţă)

Citit 965 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.