Concursul "Gheorghe Petrașcu" și-a desemnat câștigătorii

Concursul "Gheorghe Petrașcu" și-a desemnat câștigătorii
Cosmin George Caraman - "Kratos"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Concursul Internațional de Artă Plastică "Gheorghe Petrașcu", ediția a II-a, desfăşurat la Tecuci, și-a desemnat câștigătorii. Juriul prezidat de pictorul Gheorghe Dican, vicepreședinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a avut de analizat lucrările a 66 de participanți, din Republica Moldova, Belgia și România.

Trofeul concursului i-a reveni tânărului pictor gălățean Cosmin George Caraman, în vârstă de 22 de ani, masterand al Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos", pentru lucrarea "Kratos". Premiul I la categoria de vârstă până la 18 ani a fost obținut de Otilia Prisecaru, elevă de 15 ani din Republica Moldova, la Liceul privat "Da Vinci", cursantă a Școlii de pictură "Anatol Ghimpu". Premiul al II-lea a fost câştigat la prima categorie de vârstă de Filip Chiriac (16 ani) din Republica Moldova și de Vlad Minculescu (17 ani) din Constanța, iar la categoria +19 ani, laureat a fost desemnat Ionuț Cristian (36 de ani), din Băișoara, județul Cluj. Premiul al III-lea a fost acordat doar la categoria mare de vârstă și va fi împărțit de Ana Claudia Riza (22 de ani) din Galați și Gabriel Alexandru Smărăndache (21 de ani) din Soreni, judeţul Dolj.

Festivitatea de premiere și expoziția laureaților sunt programate marți, 28 noiembrie, la ora 12.00, la Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci.

Citit 845 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2023 03:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.