”Galații, Mihai Eminescu și Unirea Principatelor Române”

”Galații, Mihai Eminescu și Unirea Principatelor Române”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Salonul cultural ”Armonii de toamnă”, din cadrul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Galați organizează joi, 18 ianuarie, începând cu ora 10,00, în sala Bibliotecii CARP din strada Domnească nr. 53, simpozionul „Galații, Mihai Eminescu și Unirea Principatelor Române”. 

Vor fi susținute, cu această ocazie, mai multe prezentări pe teme legate de cele două sărbători ale cugetului românesc, 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, devenită Ziua Culturii Naționale, și 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor: conf. dr. Cătălin Enică - ”Universul Eminescu”, prof. Cristian Dragoș Căldăraru - ”Muzeul Cuza Vodă Galați - o recuperare istorică la 85 de ani de la deschiderea primului muzeu de istorie din Galați”, prof. Ghiță Nazare - ”165 de ani de la Unirea Principatelor Române”, muzeograf dr. Eduard Costandache - ”Memoria pietrei, Al. I. Cuza și Mihai Eminescu”.

Actorul Lică Dănilă va susține un microrecital poetic din creația eminesciană, iar profesorii Daniela Aurora Ilisan (voce), Ioan Traian Ilisan (vioară) și Gheorghe Chicioroagă (chitară) vor susține un microconcert de muzică patriotică.

Citit 1414 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 18:38

3 comentarii

  • postat de Limba noastra-i o comoara
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 09:41
    78.96.84.***
    Cu zeci de ani in urma , academicianul Alexandru Graur avea o emisiune la Radiodifuziunea Romana unde a explicat ca numele oraselor terminate in "i" sunt forme dee plural si e corect a spune Galatii, bucurestii.
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 01:48
    213.157.191.***
    Marii nostri lingvisti habar nu au de unde provine numele de Galați, si Galati, larg raspandit in fostele zone tracice si latine, in schimb stiu ei ca are forma de plural. Nu exista nici un nume care sa aiba plural, e de rasul curcilor. Avem o academie, sectia de lingvistica, de toata jena, RUSINE.
    0
    1
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 17 Ianuarie 2024 01:45
    213.157.191.***
    eu stiam ca numele proprii nu au plural, chiar daca unora li se pare ca ar fi o forma de plural. Se zice Galatiul, nu Galatii, ca nu-s mai multi, si Bucurestiul, nu Bucurestii, ca nu-s mai multi, Iasul, nu Iasii, ca nu-s mai multi. Folosirea formelor de plural la numele oraselor este un abuz al acad
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.