GALERIE FOTO / Continuă seria succeselor cu "Aida": Teatrul Muzical, ovaţionat în Ţările de Jos

GALERIE FOTO / Continuă seria succeselor cu "Aida": Teatrul Muzical, ovaţionat în Ţările de Jos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi a umplut până la refuz celebrele teatre din Ţările de Jos cu „Aida”, spectacolul său grandios. Artiştii gălăţeni şi italieni au fost ovaţionaţi şi aplaudaţi minute în şir după fiecare reprezentaţie susţinută în cadrul turneului european, care va dura până la începutul lunii decembrie. Dacă recent aţi putut citi, în "Viaţa liberă", despre succesul pe care l-au cunoscut artiştii la Almere, merită să aflaţi ce s-a întâmplat în faţa publicului din alte trei oraşe: Amsterdam, Rotterdam şi Sneek.

Ruşii au cerut bis!

După cum am aflat de la directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă, cel mai important spectacol a avut loc la Amsterdam, în celebrul Theater Carré. Edificiul, construit în stil clasic, pe malul unuia dintre sutele de canale ale Amsterdamului, este de o eleganţă care te frapează încă de la intrarea în foaier. În pauzele reprezentaţiilor, spectatorii pot ciocni şi se pot delecta cu şampanie Veuve Clicquot.

"Sala, garnisită în catifea roşie şi lambrisata în lemn de esenţă rară, cuprinde 1.500 de fotolii elegante, ocupate de un public de toate naţiile: nemţi, italieni şi ruşi cu preponderenţă. Toate locurile au fost ocupate, iar manifestările publicului au fost dintre cele mai diverse. De data aceasta, ovaţiile au început chiar din actul l, după aria lui Radames: un grup de spectatori ruşi cerea foarte zgomotos bisul. Toată opera a fost acompaniată până la sfârşit cu astfel de ovaţii. Succesul a fost pe măsură. Un lucru este cert: spectacolul a fost de aceeaşi calitate cu precedentele, diferenţa a făcut-o publicul. Un public format din protipendada Amsterdamului, venit de la bun început cu gândul de a se distra şi aplauda. Finalul a fost grandios, iar ovaţiile nesfârşite. Am fost mândru”, ne-a mărturisit Teodor Niţă.

Un alt fapt, nu lipsit de importanţă este că Muzicalul a fost invitat chiar de ziua oraşului Amsterdam. Atmosfera a fost una de carnaval, veselia generală, iar canalele au fost pline de ambarcaţiuni în care oameni costumaţi cântau şi dansau!

Trandafiri roşii la Rotterdam

La Rotterdam, un oraş superb, cu arhitectură modernă, Aida s-a jucat într-un teatru fabulos, situat pe malul mării: Luxor. „Lume multă, venită să petreacă sâmbătă seara - la parterul operei sunt baruri şi restaurante din care poţi intra direct la spectacol. Au venit special pentru vizionare un impresar şi directorul operei din Alma-Ata. A fost, probabil, cel mai bun spectacol din turneu. Artiştii s-au mobilizat foarte bine. S-a aplaudat minute în şir, la final. Toţi soliştii au primit buchete enorme cu trandafiri roşii”, ne-a povestit Teodor Niţă.

Scaune suplimentare

De un mare succes s-au bucurat gălăţenii şi la Sneek, un oraş micuţ. Au jucat într-un teatru cochet, cu 600 de locuri - cel mai mic de până acum. Organizatorii nu se aşteptau să fie plin, dar... surpriza, a fost nevoie şi s-au pus scaune suplimentare! „Ca de obicei, spectacolul a fost foarte bun, publicul entuziast. În ciuda a ceea ce mă aşteptam, nu a intervenit oboseala şi nici rutina. Dimpotrivă! Pun acest lucru pe seama condiţiilor foarte bune de cazare şi a faptului că stăm în acelaşi loc, nu ne facem zilnic bagajul”, ne-a povestit directorul Muzicalului.

Le dorim succes în continuare şi îi aşteptăm acasă cu o tolbă de poveşti!

Citit 1640 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 12:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.