Katia Nanu, Nicoleta Onofrei şi Victor Cilincă/ Lansări de excepţie

Katia Nanu, Nicoleta Onofrei şi Victor Cilincă/ Lansări de excepţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima zi a Festivalului "Axis Libri" a fost una specială - trei colegi de-ai noştri, Katia Nanu, Nicoleta Onofrei şi Victor Cilincă, lansându-şi cărţile într-un cadru festiv.

Prima lansare a fost cea a Nicoletei Onofrei, care a prezentat publicului volumul de poezii „Chimera între ziduri”, publicat de editura „Timpul”. Publicarea volumului reprezintă recompensarea talentului Nicoletei, ca urmare a câştigării concursului pentru debutanţi de la Botoşani. Nicoleta Onofrei nu a dorit să dezvăluie foarte multe din cartea sa, menţionând că doreşte ca amatorii de lectură să „descopere singuri metafora cărţii”.

Katia Nanu şi-a lansat volumul de piese de teatru „Ochiul de sticlă”, care conţine şase compoziţii. "E mai curând un teatru de citit decât de jucat. Asta mi-am spus în momentul în care am făcut încercarea de a scrie şi teatru. Am scris aceste texte cu gândul la Aurelia Cazacu, la Dan Ganea, Dimitrie Bitang, Eugen Popescu, Mitică Iancu, Mihai Mihail, Leonard Calea şi la bunul meu prieten Grig Dristaru. Este singurul mod prin care le mai pot mulţumi. Teatrul gălăţean este mai sărac fără ei. Când am scris, spuneam că acolo, în ceruri, probabil am o distribuţie. Mi-am asigurat-o”, a spus Katia Nanu.

Victor Cilincă a lansat volumul de ficţiune „Das Mioritza Reich”. Ca şi în cazul Nicoletei, cartea lui Victor a fost publicată în urma câştigării unui concurs - concursul de roman al editurii Tracus Arte. „Directorul editurii mi-a spus că mi-a dat premiul pentru că nu a citit nicio carte mai „dementă”. Este o carte realistă despre lucruri care nu sunt, dar care ar putea fi”, a spus Victor Cilincă. Cartea este o frescă a perioadei comuniste, conturate în jurul unui subiect fascinant - călătoria în timp.

Citeşte şi:

Festival Naţional al Cărţii, de marţi până sâmbătă la Galați

Citit 1149 ori Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.