Prima ACTIVITATE la Grădina Senzorială/ O experienţă menită să ELIMINE STRESUL (FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Prima ACTIVITATE la Grădina Senzorială/ O experienţă menită să ELIMINE STRESUL (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima activitate realizată la Grădina Senzorială din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii a avut loc marţi, invitaţi fiind câţiva copii cu autism, dar şi reprezentanţi ai presei. Atât copiii, cât şi noi am putut pipăi, legaţi la ochi, diferite plante, am gustat ceaiuri aromatice şi, nu în ultimul rând, am mers desculţi pe Aleea terapeutică, o idee inedită menită să elimine stresul de zi cu zi, într-un mod plăcut.

Aleea terapeutică cuprinde mai multe alveole cu marmură rotunjită, cărămidă, nisip, fân, conuri de brad, piatră de râu, scoarţă de copac, buşteni, pe care trebuie să călcăm, lucru care ne dă senzaţii uimitoare. De astfel de senzaţii s-au putut bucura şi copiii cu autism, care au fost extrem de încântaţi de activităţi. Ei strigau cu putere că pietrele le înţeapă tălpile sau că le place nisipul. „Eu zic că e o senzaţie faină pentru ei. Contează orice lucru nou, orice e important. Sergiu face terapia ABA acasă de doi ani şi două luni şi a făcut progrese foarte mari”, ne-a spus Dana, mămica lui Sergiu, un copil cu autism în vârstă de patru ani şi nouă luni.

CITEŞTE ŞI: Artă şi jocuri de bibliotecă, la filiala din Micro 40

„După cum ştiţi, în Grădina Botanică erau nişte restricţii - „nu călcaţi iarba”, „nu vă apropiaţi prea mult că vă înţeapă trandafirii”. De data aceasta, oamenii pot beneficia şi de un loc aparte unde pot călca iarba, pot mirosi plantele, se pot apropia cu ajutorul ghizilor care dau anumite informaţii de specialitate, în funcţie de categoria de vârstă”, ne-a spus Paul Lupoae, şeful secţiei Grădina Botanică.

Grădina Senzorială poate fi vizitată oricând de public şi nu costă nimic pe lângă preţul biletului de intrare.

Citit 2670 ori Ultima modificare Marți, 08 Iulie 2014 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.