Rugă sub Altarul Cerului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A XV-a ediţie a Dialogurilor duhovniceşti de la Mănăstirea „Sfânta Treime” din Buciumeni a adunat aproximativ 1000 de elevi din judeţele Galaţi şi Brăila * Dezbaterile au avut ca punct de referinţă învăţătura normativă a Sfântului Vasile cel Mare, dar şi probleme de actualitate cu care se confruntă astăzi Biserica noastră *

Ieri, câteva mii de pelerini s-au îndreptat încă de la primele ore ale dimineţii înspre Mănăstirea „Sfânta Treime” din Buciumeni, între închinători aflându-se aproximativ 1000 de elevi din liceele gălăţene şi brăilene. Toţi pelerinii au fost în comuniune şi unitate cu Arhiereul locului, Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos care, după sfânta tradiţie, a slujit dumnezeiasca Liturghie la Altarul din codrul Buciumenilor.

Harul Duhului Sfânt a fost primit de tot pelerinul cu „sete şi foame” de Dumnezeu care a urcat la frumoasa aşezare monahicească din luminoasa Pădure de tei a Buciumenilor.

După Liturghia cerească a urmat agapa frăţească, moment ce a avut darul de a hrăni trupul pelerinilor, unii dintre ei veniţi de cu seară la mănăstirea la care stareţă este monahia Macrina Humă. Potrivit tradiţiei Bisericii noastre, în Ziua Sfintei Treimi, tinerii s-au aşezat la masa dialogului duhovnicesc, călăuze în înţelegerea învăţăturilor şi dogmelor creştine fiind atât Arhiereul locului, cât şi preoţii slujitori din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos. Harul, pacea, lumina, comuniunea şi unitatea în credinţă - după modelul Prea Sfintei noastre Treimi - au fost darurile mult dorite şi revărsate peste pelerinul dornic a petrece întru bucurie creştină.

Citit 542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.