Galaţiul - capitala culturii generale. AFLĂ DETALII

Galaţiul - capitala culturii generale. AFLĂ DETALII
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Concurenţii trebuie să răspundă la 240 de întrebări, din opt domenii, în două ore


Cu doar o zi înaintea alegerilor locale, Galaţiul va fi, pentru câteva ore, capitala României. Nu la politică, unde ne pricepem cu toţii, ci într-un domeniu în care chiar trebuie să ştii ca să convingi.

Concret, comitetul de organizare al Campionatului Mondial de cultură generală a confirmat, în urmă cu trei zile, că a încredinţat Galaţiului rolul de coordonator naţional al competiţiei, care se va desfăşura, simultan, în peste 120 de oraşe din circa 50 de ţări ale lumii.

Iniţiatorul local al concursurilor de cultură generală, prof. Nicolae Daraban, a convins comitetul de la Londra să-i încredinţeze coordonarea naţională prin organizarea de excepţie pe care a reuşit-o la precedenta ediţie a competiţiei.

Campionatul Mondial de cultură generală constă în 240 de întrebări, egal repartizate în opt domenii standard (media, mapamond, divertisment, istorie, ştiinţă, sport, lifestyle, artă), la care participanţii trebuie să răspundă pe parcursul a două ore (cu o scurtă pauză, după primele patru runde). Fiecare concurent are dreptul de a nu i se lua în considerare prestaţia la cea mai slabă dintre categorii. Astfel, se punctează, practic, răspunsul la 210 întrebări. Ca să vă faceţi o idee despre nivel, să spunem că, anul trecut, competiţia mondială, la care au luat parte câteva mii de concurenţi, a fost câştigată cu 161 de puncte, iar cel mai bun rezultat al unui român a fost 112 puncte (locul 76 în lume).

Astfel de întreceri se desfăşoară în lume din 2003, dar România s-a alăturat mişcării ceva mai târziu, prima noastră participare fiind în anul 2012.

Concursul de la Galaţi se va desfăşura sâmbătă, 4 iunie, de la ora 12,00, în Daily Pub (str. Maior Iancu Fotea, nr. 19), unde, de altfel, au loc astfel de întreceri în fiecare seară de miercuri. Înscrierile pentru Galaţi se pot face pe pagina de Facebook „IQuiz Trivia”.

În România, alături de Galaţi, întrecerea quizzerilor se va desfăşura anul acesta şi la Bucureşti, în Yellow Club.

Citit 4996 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.