Turcia împiedică aplicarea embargoului privind armele

Turcia împiedică aplicarea embargoului privind armele
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Turcia i-a obligat pe militarii germani să renunţe la o operaţiune de aplicare a embargoului asupra armamentului pentru Libia, transmite dpa.

Potrivit Comandamentului Interarme al Germaniei, marinarii germani au urcat duminică la bordul unui cargou turcesc suspect, pentru a verifica încărcătura. La scurt timp, Turcia s-a opus percheziţiei, iar forţele germane au fost nevoite să abandoneze misiunea.

Germania participă din august la misiunea Irini a Uniunii Europene, al cărei obiectiv este să împiedice livrările de arme către Libia, unde este în curs un conflict, şi să combată contrabanda cu petrol şi carburanţi.

În cursul zilei de luni, Franţa, Regatul Unit, Italia şi Germania au ameninţat luni cu sancţionarea tuturor celor care creează obstacole în calea negocierilor interlibiene menite să înfiinţeze instituţii de tranziţie până la alegerile prevăzute să aibă loc în decembrie 2021, informează AFP.

"Suntem gata să luăm măsuri împotriva celor care împiedică Forumul libian de dialog politic şi alte căi ale procesului de la Berlin, precum şi a celor care continuă să jefuiască fondurile de stat sau să aducă atingere drepturilor omului" în Libia, subliniază cele patru capitale europene într-un comunicat comun dat publicităţii de Preşedinţia franceză.

Libia se află în haos din 2011, când a fost răsturnat de la putere dictatorul Muammar Gaddafi. Ţara a ajuns un câmp de luptă prin intermediari, iar în conflict au fost atrase forţe străine.

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 23 Noiembrie 2020 17:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.