Peste 15.000 de persoane date dispărute în Ucraina

Peste 15.000 de persoane date dispărute în Ucraina
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cursul celor nouă luni de război în Ucraina, peste 15.000 de persoane sunt date dispărute, a declarat joi un oficial de la Comisia Internaţională pentru Persoane Dispărute (ICMP), citat de Reuters.

Organizaţia cu sediul la Haga, creată în urma războaielor din Balcani în anii 1990, a deschis în iulie un birou la Kiev, pentru a ajuta Ucraina să documenteze şi să dea de urma persoanelor dispărute.

Directorul programului pentru Europa din cadrul ICMP, Matthew Holliday, a declarat că nu este clar câte persoane au fost transferate cu forţa în Rusia şi câte se află în detenţie acolo, câte mai sunt în viaţă şi separate de familiile lor şi câte au decedat şi au fost îngropate în morminte improvizate. Procesul de investigare a celor dispăruţi în Ucraina va dura ani de zile chiar şi după ce luptele se vor fi oprit, a declarat Holliday, într-un interviu pentru Reuters.

Cifra de 15.000 este avansată cu prudenţă, având în vedere că numai în oraşul-port Mariupol autorităţile estimează că 25.000 de persoane sunt fie decedate, fie dispărute.

Citit 466 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2022 22:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.