Austria îşi menţine poziţia: Nu va exista nicio extindere Schengen atât timp cât frontiera externă nu este protejată

Austria îşi menţine poziţia: Nu va exista nicio extindere Schengen atât timp cât frontiera externă nu este protejată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cancelarul austriac Karl Nehammer a simţit nevoia să explice din nou de ce Austria s-a opus aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, după ce refuzul Vienei a continuat să facă valuri pe plan internațional şi a stârnit numeroase critici, relatează cotidianul Die Presse, conform Hotnews.

"Această abordare a fost o chestiune de securitate pentru Austria", a reiterat cancelarul, reluând totodată criticile faţă de o politică de azil "eronată" a Uniunii Europene (UE) şi acuzând presiuni la adresa Austriei. În opinia lui Nehammer, dezbaterea privind migraţia a fost din nou pusă în mişcare la nivel continental odată cu vetoul Austriei. "Nu va exista nicio extindere (Schengen), atât timp cât frontiera externă nu este protejată în mod eficient", a spus Nehammer, care a explicat că "politica de azil eşuată a UE a cauzat această situaţie".

Blocarea de către Austria, joi, a aderării României şi Bulgariei la spaţiul fără controale la frontieră a provocat o largă dezbatere internaţională. Criticile au fost exprimate nu numai de ministrul german de externe, ci şi de guvernele de dreapta din Italia şi Ungaria, cunoscute ca fiind foarte stricte în materie de migraţie. De asemenea, România a recurs la măsuri diplomatice drastice şi şi-a rechemat ambasadorul în Austria pentru consultări, mai scrie Die Presse.

Citit 1545 ori Ultima modificare Duminică, 11 Decembrie 2022 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.