Navă de război rusească, în Marea Norvegiei

Navă de război rusească, în Marea Norvegiei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O navă de război rusească echipată cu racheta hipersonică Zircon a efectuat exerciţii în Marea Norvegiei, a anunţat marţi Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters. "Echipajul (...) a efectuat un exerciţiu pentru a respinge mijloacele unui atac aerian al unui inamic simulat în Marea Norvegiei", a arătat ministerul rus al Apărării.

Săptămâna trecută, preşedintele Vladimir Putin a trimis în Oceanul Atlantic fregata ”Amiral Gorşkov” înarmată cu racheta de croazieră hipersonică de nouă generaţie, un semnal către Occident că Rusia nu va da înapoi în războiul din Ucraina, notează Reuters. Fregata este înarmată cu rachete Zircon, despre care Rusia spune că zboară cu de nouă ori viteza sunetului şi au o rază de acţiune de peste 1.000 km. Rusia vede armele ca pe o modalitate de a străpunge apărarea antirachetă tot mai sofisticată a SUA, despre care Putin a avertizat că ar putea într-o zi doborî rachete nucleare ruseşti, scrie Reuters.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat săptămâna trecută Statele Unite că rachetele hipersonice vor fi în curând aproape de ţărmurile NATO.

Citit 377 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2023 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.