Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit în Nepal. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa

Un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit în Nepal. Zeci de persoane şi-au pierdut viaţa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de persoane au murit, duminică, după ce un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit în apropierea unui aeroport din centrul Nepalului. Zborul Yeti Airlines, care zbura de la Kathmandu către orașul turistic Pokhara, s-a prăbușit înainte de aterizare și a luat foc.

Poliția din Nepal a confirmat că cel puțin 64 de persoane au murit. Câțiva supraviețuitori grav răniți au fost transportați la spital, potrivit unor informații neconfirmate de autorități. Ulterior, bilanțul neoficial a fost modificat. Autoritatea Aeronautică Civilă a țării a anunțat că cel puțin 68 de persoane și-au pierdut viața în accidentul de la Pokhara.

Acesta este cel mai grav accident aviatic din ultimele trei decenii din Nepal. În 1992, un avion Airbus A300 al Pakistan International Airlines s-a prăbușit pe un versant în timp ce se apropia de Kathmandu. Toate cele 167 de persoane aflate la bord au murit.

Un martor a povestit pentru BBC că duminică a văzut avionul căzând din cer la scurt timp după ora locală 11,00. „Când am ajuns acolo, locul prăbușirii era deja aglomerat. Din flăcările avionului ieșea un fum imens. Apoi, elicopterele au venit la scurt timp. Pilotul a făcut tot posibilul să nu lovească vreo casă. Era un spațiu mic chiar lângă râul Seti, iar avionul a lovit solul în acel spațiu mic", a explicat Deevta Kal.

La bord se aflau patru membri ai echipajului și 68 de pasageri, inclusiv 15 cetățeni străini.

Sute de soldați nepalezi sunt implicați în operațiunea care se desfășoară la locul prăbușirii, în defileul râului Seti, la doar un kilometru și jumătate de aeroport.

Citit 852 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2023 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.