„Vă blestem până la a șaptea generație!”

„Vă blestem până la a șaptea generație!”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi peste 70 rănite într-un atac rusesc cu rachetă, care a lovit sâmbătă un bloc înalt de apartamente din oraşul Dnipro, situat la circa 50 km nord de Zaporojie, potrivit autorităţilor locale. „Totul se desfășoară conform planului”, a declarat Putin la televiziunea de stat rusă.

Fostul ministru al Apărării din Ucraina, Andrii Zagorodnyuk, a declarat că forțele ruse au lovit blocul de apartamente din Dnipro cu o rachetă care a fost proiectată în anii 1960 pentru a ataca portavioanele, scrie Sky News, și pe care apărarea antiaeriană ucraineană nu o poate doborî fără sistemul american Patriot.

Distribuind pe Twitter o imagine despre cum ar fi arătat racheta, Zagorodnyuk a adăugat: „Rușii au decis să o folosească împotriva civililor”. Atacurile cu rachete de sâmbătă asupra orașului Dnipro au venit la doar câteva zile după ce Rusia a anunțat cea mai recentă schimbare a comandamentului său militar în Ucraina și a sugerat că va continua strategia de a viza infrastructura critică a Ucrainei.

Salvatorii caută în continuare supraviețuitori, păstrând momente de liniște pentru a auzi eventualele strigăte de ajutor de sub dărâmături, iar autoritățile locale au decretat trei zile de doliu.

O femeie ucraineană al cărei fiu a murit în urma atacului cu rachete rusești asupra blocului de locuințe din Dnipro i-a blestemat pe ruși „până la a șaptea generație”, iar strigătul ei de deznădejde a fost distribuit pe toate rețelele sociale. „De ce l-ați omorât? Ați venit aici, la noi în oraș. V-am primit ca pe oameni normali, ca pe rudele noastre. Ce i-ați făcut fiului meu? Ticăloșilor, vă blestem până la a șaptea generație! Câinilor, fie să fiți blestemați toată viața de toată lumea și de mine, blestemați de toate lacrimile mamelor! Toată țara voastră să fie blestemată!”, a strigat femeia neputincioasă în fața ruinelor în care a fost transformat blocul lovit de rachetele rusești, relatează digi24.ro.

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forțele sale au lansat sâmbătă un val de atacuri cu rachete împotriva unor instalații militare și de infrastructură ucrainene, fără a menționa lovitura asupra blocului din Dnipro, transmite Reuters. Ministerul rus nu a menționat Dnipro ca fiind o țintă specifică a vreunei lovituri.

Într-un comunicat, Rusia a susținut că „toate obiectele desemnate au fost lovite. Obiectivele loviturilor au fost atinse". Afirmația rușilor că toate rachetele și-au atins țintele poate fi pusă și ea sub semnul întrebării, în condițiile în care ucrainenii au spus că au doborât 26 dintre rachetele trase sâmbătă de ruși. Mai mult, bucăți dintr-o rachetă rusească lansată sâmbătă asupra Ucrainei au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova de o patrulă a poliției de frontieră.

„Dinamica este pozitivă. Totul se desfășoară în cadrul planului Ministerului Apărării și al Statului Major General. Și sper că luptătorii noștri ne vor mulțumi și mai mult cu rezultatele luptei lor", a declarat președintele rus Vladimir Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1.

Citit 1247 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2023 16:37

1 comentariu

  • postat de sid
    Duminică, 15 Ianuarie 2023 20:10
    89.137.224.***
    Astea sunt bestiile de bolsevici! Pe unde treceau furau, violau si jefuiau! Acum omoara civili ca sa ii extermine cum a vrut si Stalin sa extermine poporul ucrainean prin infometare!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.