UPDATE. Al doilea cutremur devastator, la granița dintre Turcia și Siria
Foto: Antena 1

UPDATE. Al doilea cutremur devastator, la granița dintre Turcia și Siria
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE. Un nou cutremur violent, cu magnitudinea de 7,7, a lovit luni la prânz centrul Turciei, a anunțat Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean, preluat de Reuters. Cutremurul a avut loc la 67 km nord-est de Kahramanmaraș, la o adâncime de 2 km, a precizat EMSC.

Acest seism vine după ce, în cursul dimineţii, un alt cutremur, cu magnitudinea 7,8, a provocat cel puțin 1.300 de morți și peste 6.000 de răniți, în Turcia și Siria.


Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, provocând moartea a sute de persoane. Potrivit ultimelor bilanțuri oficiale, numărul celor morți din cauza seismului a urcat în Turcia la 284. În Siria, numărul celor decedați este la acest moment de 237, transmite HotNews. Conform experţilor, este unul dintre cele mai puternice seisme care au lovit Turcia în ultimii 100 de ani.

Seismul s-a produs la ora 1:17 GMT (4:17 ora locală, 3:17 ora României), iar epicentrul a fost localizat la 26 de km est de oraşul Nurdagi şi la 32 de km de oraşul Gaziantep. Cutremurul a fost urmat de cel puțin 18 replici cu o magnitudine de peste 4, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS), citat de CNN. Conform USGS, au avut loc șapte cutremure cu o magnitudine peste 5. Cea mai puternică replică de până acum a fost înregistrat la doar 11 minute după primul cutremur și a avut o magnitudine de 6,7, a precizat USGS.

Sute de clădiri au fost distruse, iar oamenii au ieșit pe străzi, în ciuda frigului. Echipele de salvare și locuitorii caută supraviețuitori printre ruine. Autorităţile fac apel la populaţie să lase drumurile libere, pentru a se putea interveni.

Experții spun că este posibil să fie înregistrate noi replici puternice în orele și chiar în zilele următoare.

Citit 1172 ori Ultima modificare Luni, 06 Februarie 2023 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.