Lupte tot mai sângeroase în estul Ucrainei

Lupte tot mai sângeroase în estul Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia a revendicat marţi ”succese” ale recentei sale ofensive în estul Ucrainei, într-un moment în care Kievul se aşteaptă la un atac rusesc de amploare, odată cu apropierea unui an de la declanşarea invaziei ruse împotriva sa, şi cere Occidentului să-şi sporească şi să-şi accelereze ajutorul militar.

În acest context, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avertizat că livrările de arme ofensive occidentale către Ucraina antrenează din ce în ce mai mult SUA şi NATO în conflict, ceea ce ar putea duce la o escaladare ”imprevizibilă”, relatează AFP, EFE şi Reuters.

Americanii şi europenii au decis recent să trimită tancuri grele armatei ucrainene, pentru ca ea să poată contracara ofensiva rusă şi să-şi pregătească propria ofensivă.

SUA au promis, de asemenea, arme cu o rază de acţiune de până la 150 km, pe care Kievul le cere pentru a putea lovi în spatele liniei frontului depozitele de muniţii şi liniile de aprovizionare ruseşti.

Kievul a afirmat marţi că ultimele 24 de ore au fost deosebit de sângeroase pentru trupele ruse, în timp ce Moscova aruncă în atacuri neîncetate zeci de mii de soldaţi şi mercenari proaspăt mobilizaţi în estul Ucrainei.

Citit 509 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 17:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.