În politica externă, Rusia vrea să încheie „monopolul” occidental

În politica externă, Rusia vrea să încheie „monopolul” occidental
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Noua politică externă a Rusiei se va concentra pe încheierea ''monopolului'' occidental asupra afacerilor globale, a anunţat miercuri ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, potrivit Reuters. ”Conceptul reînnoit al politicii noastre externe se va concentra pe nevoia de a pune capăt monopolului Occidentului asupra modelării cadrului vieţii internaţionale”, a spus Lavrov, într-o intervenţie în Duma de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului rus). ”Astăzi, Statele Unite şi sateliţii lor duc un război hibrid total contra noastră, pe care l-au pregătit timp de mulţi ani, folosindu-se de extremiştii naţionalişti ucraineni”, a adăugat înaltul demnitar rus.

Acesta a propus parteneriatul cu China drept alternativă la axa occidentală. ”Împreună cu prietenii noştri chinezi, lucrăm pentru a ne consolida cooperarea strategică bilaterală, care a ajuns la un nivel de încredere fără precedent în istorie. Legătura între politicile externe ale Moscovei şi Beijingului stabileşte fundamentele arhitecturii multilaterale emergente şi serveşte ca factor de echilibru şi stabilitate în afacerile mondiale”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

De asemenea, el a transmis dorinţa Moscovei de a dezvolta ”relaţii de cooperare strategică privilegiate cu India”.

Serghei Lavrov a subliniat că Federaţia Rusă întreţine legături strânse şi cu Brazilia, Iran, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Turcia, Arabia Saudită, Africa de Sud şi alte ”state prietene de pe toate continentele”.

Citit 651 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 15:58

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de eu
    Miercuri, 15 Februarie 2023 19:40
    86.124.201.***
    Păi şi bolşevismul cu cine se lupta ? Nu tot cu imperialismul occidental ? Nu tot asupriți erau ei şi la 1917 ? Istoria are prostul obicei de a se repeta, ideea e că nu are cine să vadă asta la noi, care țipam că ne încalcă drepturile şi libertățile cu masca medicinală iar acum când plătim de 3 ori
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.