Ajutor militar după modelul.... COVID-19

Ajutor militar după modelul.... COVID-19
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Occidentul trebuie să furnizeze ajutor militar suplimentar Ucrainei şi să îşi accelereze livrările de echipamente militare, a susţinut duminică, la Munchen, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, potrivit Reuters.

Reprezentantul blocului comunitar a susţinut o propunere a Estoniei privind achiziţionarea de muniţie de către UE în numele statelor membre, pentru a ajuta Ucraina. ''Sunt complet de acord cu propunerea premierului eston, lucrăm în această privinţă şi va funcţiona'', a spus Borrell, după o întâlnire cu şefa executivului eston, Kaja Kallas, care i-a prezentat propunerea.

Potrivit Kajei Kallas, obiectivul este de a folosi o procedură similară celei aplicate pentru a asigura achiziţionarea rapidă de vaccinuri în timpul pandemiei de COVID-19. Kallas a explicat că statele UE ar trebui să strângă fondurile necesare, care apoi ar urma să fie utilizate pentru a încheia contracte mari cu industria apărării, via Uniunea Europeană. Procedura ar putea garanta faptul că industria poate face investiţiile necesare pentru a extinde producţia.

Citit 497 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2023 16:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.