FMI poate să acorde ajutor financiar Ucrainei

FMI poate să acorde ajutor financiar Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a pledat luni în favoarea unui ajutor al Fondului Monetar Internaţional (FMI) de 15 miliarde de euro pentru Ucraina şi a înăspririi sancţiunilor economice împotriva Rusiei, informează AFP. Amintind că vineri va fi marcată "trista aniversare" a unui an de război în Ucraina, când se va derula o reuniune a miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din G20 la Bangalore (India), ministrul francez a declarat că doreşte "să se lucreze asupra unui program al FMI pentru Ucraina, ce ar putea fi de ordinul a 15 miliarde de euro pe o perioadă de patru ani". "Dincolo de sprijinul adus de Europa, dincolo de sprijinul adus de ţările din G7, este important ca FMI să se mobilizeze pentru Ucraina", a subliniat Bruno Le Maire.

FMI a anunţat sâmbătă că Ucraina va putea să-i ceară un sprijin financiar, în urma unui acord între instituţie şi Kiev, FMI apreciind că autorităţile ucrainene au dat dovadă de o performanţă "solidă" în cadrul programului de monitorizare a acestei ţări aflate în război.

Asistenţa financiară a europenilor pentru Ucraina se ridică deja la 18 miliarde de euro, în timp ce SUA au aprobat 9,5 miliarde de dolari.

Citit 321 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2023 16:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.