Femeile și non-binarii, fără sutien în piscinele din Germania

Femeile și non-binarii, fără sutien în piscinele din Germania
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Piscinele municipale din Köln urmează exemplul Berlinului și al altor orașe germane, iar femeile vor avea voie să înoate fără sutien în 13 piscine din oraș, începând din 1 aprilie. Anterior au existat diverse plângeri de discriminare adresate Avocatului Poporului. „În toate zonele piscinelor din Köln se va permite ca doar organele genitale primare să fie acoperite cu costume de baie obișnuite”, a declarat purtătoarea de cuvânt, Franziska Graalmann.

În Berlin, după intervenția Avocatului Poporului, înotul topless ar trebui să fie acum „posibil și pentru femei sau pentru persoanele cu sâni de femeie”. Recenta decizie asigură „drepturi egale pentru toți berlinezii, fie că sunt bărbați, femei sau non-binari” și „securitate juridică pentru personalul din spațiile de îmbăiat”, a spus Doris Liebscher, Avocata Poporului de la Berlin.

Alte orașe germane au luat-o chiar înaintea Berlinului. Hanovra permite femeilor și persoanelor non-binare să înoate fără sutien în piscinele orașului încă din decembrie 2022. Iar chiar mai devreme, din luna mai a anului trecut, toți oamenii din Göttingen au fost lăsați să înoate „topless” în bazinele municipale, inițial regulamentul aplicându-se doar în weekend.

Declanșatorul schimbării a fost o persoană non-binară, care nu se vede ca femeie sau bărbat, și care a mers să înoate fără sutien, în august 2021. Administrația piscinei a considerat persoana ca fiind femeie și, prin urmare, a invocat încălcarea regulamentului de îmbăiere. După discuții la nivel de oraș, regulamentul a fost modificat.

Citit 917 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Martie 2023 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.