Georgia, sprijin pentru candidatura la Uniunea Europeană

Georgia, sprijin pentru candidatura la Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, şi-a exprimat vineri sprijinul pentru o candidatură a Georgiei la Uniunea Europeană (UE), subliniind totodată că această ţară din Caucaz trebuie să realizeze pentru aceasta reforme "esenţiale", informează AFP.

Anul trecut, UE a amânat cererea de aderare a Georgiei - acordând în acelaşi timp statutul de candidat Ucrainei şi Republicii Moldova - şi a subliniat că Tbilisi trebuie să-şi îmbunătăţească bilanţul democratic înainte de a fi pus pe calea oficială de aderare.

La începutul lunii martie, zeci de mii de persoane au manifestat la Tbilisi, capitala georgiană, acuzând guvernul că se îndepărtează de aspiraţiile prooccidentale ale ţării.

"Sunt în Georgia cu un mesaj special: trebuie să vedem Georgia în sânul Uniunii Europene", a declarat Baerbock, în timpul unei conferinţe de presă la Tbilisi, alături de omologul său georgian, Ilia Darciaşvili.

"Vă vom susţine pe acest drum", a promis ea, dând asigurări că "uşa este larg deschisă pentru Georgia, pentru a obţine statutul de candidat la UE". Însă pentru a "adera la UE", este "esenţial" ca Georgia "să pună în aplicare reforme", a subliniat ea.

Citit 405 ori Ultima modificare Vineri, 24 Martie 2023 15:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.