Trump, primul președinte SUA pus sub acuzare

Trump, primul președinte SUA pus sub acuzare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Fostul preşedinte Donald Trump, urmărit penal pentru neglijenţa cu care a gestionat secrete de stat după ce a părăsit Casa Albă, a pledat nevinovat față de acuzaţiile împotriva lui, în cursul apariţiei sale istorice la Tribunalul Federal din Miami, notează AFP.

Republicanul de 76 de ani este acuzat că a pus în pericol securitatea Statelor Unite prin faptul că a păstrat documente confidenţiale, inclusiv planuri militare şi informaţii despre arme nucleare, în toalete şi depozite din clubul său de lux Mar-a-Lago din Florida.

El este acuzat, de asemenea, că a refuzat să returneze aceste documente în pofida ordinelor judecătoreşti, ceea ce a dus la inculparea sa pentru "reţinerea ilegală de informaţii referitoare la securitatea naţională", precum şi pentru "obstrucţionarea justiţiei" şi "sperjur".

Un judecător federal l-a notificat miercuri cu privire la cele 37 de capete de acuzare reţinute împotriva lui.

De la punerea sa sub acuzare, republicanul denunţă "o înscenare" orchestrată pentru a-l îndepărta din competiţia împotriva preşedintelui democrat Joe Biden, care candidează şi el pentru un al doilea mandat.

Citit 421 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 16:46

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Stefan
    Miercuri, 14 Iunie 2023 17:32
    5.13.234.***
    P.S.: Pî rț0v parcă zicea cu gura lui că a plecat acasă cu biblioraftu de docomente...sau ceva de genu.

    Îndrăciții tot drăcii rămân...dacă-i unu d-al lor, d-al drăciilor, care ei drăciile zic acum despre altu(Trump) care nu-i d-a lor(d-al drăciilor) că a făcut ceva nelegal atunci ie bun, gen Pî r
    0
    0
  • postat de Stefan
    Miercuri, 14 Iunie 2023 17:25
    5.13.234.***
    Cât se chinuie îndrăciții în a încerca a-i pune contrempiedici în a candida din nou, când ei cu susținutulmvotatul/alesul lor "Rostogolici", "Împiedicatul Bideu" s-au umplut de penibilul ridicolului...De unii îl caracterizau pe Bideu a fi de-a dreptul senil, dar ei l-au pus pîrțedinte, ca să-i repre
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.