Spion din Belarus, arestat în Polonia

Spion din Belarus, arestat în Polonia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Polonia a arestat un cetăţean din Belarus bănuit de spionaj în favoarea Moscovei, în cadrul unei "reţele de spionaj ruse", a anunţat vineri guvernul polonez.

"Belarusul Mihail A. a participat la recunoaşterea unor instalaţii militare şi porturi. A desfăşurat, de asemenea, activităţi de propagandă pentru Rusia", a declarat ministrul de Interne polonez Mariusz Kaminski, precizând că este cea de-a 16-a persoană reţinută în legătură cu presupusa reţea de spionaj rus, a mai spus ministrul polonez.

Varşovia, aliat-cheie al occidentalilor în conflictul dintre Ucraina şi Rusia, a anunţat la sfârşitul lui iunie arestarea unui jucător de hockey pe gheaţă rus care evolua în campionatul naţional, în ancheta privind aceeaşi reţea.

Belarusul arestat acum, care are 39 de ani şi a venit în Polonia în 2021, a "menţinut contactul cu cetăţeni ai Federaţiei Ruse pe care îl întâlnea la Sankt Petersburg şi în Crimeea", "schimbând frecvent mijloacele de comunicare şi distrugând urmele activităţilor sale infracţionale".

Citit 526 ori Ultima modificare Vineri, 04 August 2023 16:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.