Rusia și Coreea de Nord, angajament de susținere reciprocă

Rusia și Coreea de Nord, angajament de susținere reciprocă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au făcut marţi un schimb de scrisori în care se angajează să îşi dezvolte legăturile, în ceea ce Kim a numit o "relaţie strategică de lungă durată", informează Reuters, citând presa de stat KCNA.

Scrisorile marchează cea de-a 78-a aniversare a eliberării Coreei de sub dominaţia colonială a Japoniei din perioada 1910-1945, care este, de asemenea, celebrată ca sărbătoare naţională în Coreea de Sud.

În scrisoarea sa către preşedintele Putin, liderul nord-coreean a spus că prietenia dintre cele două ţări a fost creată în Al Doilea Război Mondial cu victoria asupra Japoniei şi că acum "demonstrează pe deplin invincibilitatea şi puterea lor în lupta pentru a distruge practicile arbitrare şi hegemonia imperialiştilor", a spus KCNA. "Sunt ferm convins că prietenia şi solidaritatea... vor fi dezvoltate în continuare într-o relaţie strategică de lungă durată, în conformitate cu cerinţele noii ere", a scris liderul nord-coreean. "Cele două ţări vor ieşi întotdeauna învingătoare, susţinându-se puternic şi cooperând una cu cealaltă în cursul atingerii scopului şi cauzei lor comune".

Liderul de la Kremlin, în mesajul său către Kim, a promis, de asemenea, că va consolida relaţiile bilaterale.

Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că furnizează Rusiei arme pentru războiul său din Ucraina, inclusiv obuze de artilerie, rachete lansate de la umăr şi proiectile. Phenianul şi Moscova au negat orice tranzacţie cu arme.

Citit 430 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 13:32

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de vine razboiul....
    Marți, 15 August 2023 20:21
    89.39.81.***
    era clar...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.