Iranul a primit avioane de antrenament rusești

Iranul a primit avioane de antrenament rusești
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Forţele aeriene iraniene au primit mai multe avioane de antrenament ruseşti, pentru a-şi "îmbunătăţi pregătirea şi capacitatea de luptă", a informat sâmbătă presa locală, preluată de AFP.

"Un număr de avioane de antrenament Yak-130 au intrat în ţară şi au ajuns la baza aeriană Shahid Babaei din Isfahan", potrivit agenţiei de ştiri Tasnim. Agenţia, citând departamentul de relaţii publice al armatei, a transmis că sosirea aparatelor de zbor face parte din "contractele de armament ale Republicii Islamice cu Federaţia Rusă".

Rusia şi Iranul sunt supuse sancţiunilor internaţionale care restricţionează comerţul. În ultimul an, au creat legături strânse în mai multe domenii, inclusiv cooperarea militară. În martie, Iranul a anunţat că s-a ajuns la un acord pentru achiziţionarea de avioane de luptă Suhoi Su-35 din Rusia.

Ucraina şi mulţi dintre aliaţii săi occidentali acuză Teheranul că furnizează Moscovei arme pentru războiul său împotriva Kievului, ceea ce Teheranul neagă. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, a declarat că Iranul a livrat Rusiei peste 400 de drone începând din luna august a anului trecut.

Citit 620 ori Ultima modificare Duminică, 03 Septembrie 2023 15:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.