Căpitan ucrainean de navă, condamnat în Ungaria

Căpitan ucrainean de navă, condamnat în Ungaria
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Căpitanul unei nave de croazieră ucrainene a fost condamnat marţi la cinci ani şi jumătate de închisoare în Ungaria, pentru rolul avut într-un accident din 2019, în care vasul său a lovit şi scufundat o ambarcaţiune mai mică pe Dunăre la Budapesta, ucigând 25 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului, informează Reuters.

În cel mai grav dezastru petrecut pe Dunăre în mai bine de jumătate de secol, vasul de pasageri mai mic numit "Sirena", cu 35 de persoane la bord, s-a scufundat după ce a fost lovit de nava de croazieră sub un pod din Budapesta, pe o ploaie puternică. Douăzeci şi cinci dintre cei ucişi erau sud-coreeni.

Căpitanul vasului "Sirena" şi un membru al echipajului său au murit, de asemenea, iar un cetăţean sud-coreean este încă dat dispărut. Acuzatul, Iuri Kaplinski, 68 de ani, "a fost găsit vinovat de (...) neglijenţă reprezentând o ameninţare în transportul pe apă". Bărbatul ucrainean, care se află în arest din 2019, a declarat instanţei că îi pare "sincer rău" de tragedie.

Citit 515 ori Ultima modificare Marți, 26 Septembrie 2023 16:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.