Moscova vrea să discrediteze Ucraina cu ajutorul Hamas

Moscova vrea să discrediteze Ucraina cu ajutorul Hamas
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Direcţia principală de informaţii din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a denunţat luni o presupusă operaţiune a Moscovei constând în predarea către Hamas a unor arme occidentale capturate de forţele ruse în Ucraina, pentru a-i acuza pe ucraineni că ar fi revândut arme primite din Occident unor grupări teroriste, relatează EFE.

Rusia a decis să se servească de atacul teroriştilor grupării radicale palestiniene Hamas asupra Israelului pentru a pune la cale o provocare de amploare împotriva Ucrainei, notează la rândul său agenţia de presă ucraineană Unian.

"Armata rusă a predat deja teroriştilor din Hamas arme fabricate în SUA şi în ţări din Uniunea Europeană pe care le-a capturat în cursul ostilităţilor în Ucraina", menţionează GUR, într-un comunicat. A doua fază a planului, afirmă GUR, este de a acuza armata ucraineana că ar vinde în mod regulat arme occidentale teroriştilor. Ca parte a campaniei de dezinformare a Kremlinului, aceste falsuri ar trebui să stea la baza unui număr de "publicaţii revelatoare" şi "investigaţii" în mass-media occidentală, susţine Serviciul de Informaţii militar ucrainean.

"Pentru a fi mai convingătoare, serviciile speciale ruse vor încerca să se folosească de comentariile unui trădător din cadrul Serviciului de Frontieră al Ucrainei, Ruslan Sîrovoi, locotenent-major, care a fugit recent la Moscova", se afirmă în comunicatul serviciului de spionaj al armatei ucrainene.

Potrivit GUR, scopul acestei acţiuni ar fi "discreditarea Forţelor armate ale Ucrainei şi încetarea completă a ajutorului militar occidental" către Kiev.

Citit 458 ori Ultima modificare Luni, 09 Octombrie 2023 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.