Teroriștii Hamas au ucis cel puțin 40 de bebeluși și copii

Teroriștii Hamas au ucis cel puțin 40 de bebeluși și copii
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii, decapitându-i pe unii dintre ei, într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, a relatat marţi New York Post, citând oficiali israelieni şi jurnalişti care au participat la o vizită la faţa locului.

"Este greu până şi să explici uciderile în masă care au avut loc aici", a relatat corespondenta i24 News, Nicole Zedek, din acest kibbutz din apropiere de Sderot, de lângă Fâşia Gaza. "Bebeluşi cu capetele tăiate, asta au spus soldaţii. Familii împuşcate mortal, împuşcate în paturile lor", a mai spus Zedek despre această "oroare pură". "Nimeni nu şi-ar fi putut imagina aşa ceva", a mai relatat ea. "Au fost atât de mulţi membri ucişi ai acestui kibbutz. Bărbaţi, femei, copii, cu mâinile legate, împuşcaţi, executaţi, cu capetele tăiate", a relatat şi reporterul CNN Nic Robertson.

Jurnalista franceză Margot Haddat a postat şi ea pe platforma X că "este atât de macabru încât nimeni nu a vrut să dezvăluie informaţia până când nu a avut confirmare 100 la sută". "Este o oroare, un masacru. Sursele sunt multiple: armata israeliană, serviciul de informaţii interne şi imaginile atroce care au ajuns la mine (...). Dar cea mai bună sursă rămân jurnaliştii curajoşi din presa străină care au putut să vadă cu ochii lor cadavrele din Kfar Aza", a mai spus ea.

Kfar Aza a fost unul dintre kibbutzurile atacate de Hamas în weekend, după ce militanţii au trecut graniţa în sudul Israelului, declanşând un val de violenţe care a dus la un război în toată regula între cele două părţi. În jur de 70 de terorişti Hamas au comis atrocităţile de la Kfar Aza, cu arme, grenade şi cuţite, relatează i24 News.

"Nu este un război. Nu este un câmp de luptă. Vedeţi bebeluşii, mamele, taţii în dormitoare şi cum teroriştii i-au ucis. Nu este un război... Este un masacru", a declarat gen. Itai Veruv, şeful trupelor de profunzime ale Forţelor de apărare israeliene (IDF). "Au ucis bebeluşi în faţa părinţilor lor, iar apoi i-au ucis pe părinţi. (...) Au tăiat capetele oamenilor", a mai spus el. "Este ceva ce nu am mai văzut în viaţa mea. Este ceva ce obişnuiam să ne imaginăm din poveştile bunicilor noştri despre pogromul din Europa şi din alte locuri. Nu este ceva care s-a întâmplat în istoria recentă", a mai declarat liderul militar.

Rezerviştii din cadrul armatei curăţau ceea ce a mai rămas din această comunitate, la câteva ore după ce luptele s-au încheiat, a mai spus reporterul i24 News. Potrivit sursei citate, până acum au fost descoperite cadavrele a 40 de bebeluşi şi copii. "Ei spun că nu au mai trecut niciodată prin aşa ceva", a afirmat Nicole Zedek, despre soldaţii israelieni.

În replică, gruparea islamistă Hamas a negat miercuri că "a ucis copii" şi că "a decapitat şi atacat civili" în timpul ofensivei sale lansate sâmbătă asupra Israelului, într-un răspuns la ceea ce Hamas numeşte "acuzaţii inventate" ale soldaţilor israelieni. "Afirmăm cu fermitate falsitatea acuzaţiilor inventate şi propagate de unele instituţii de presă occidentale care adoptă naraţiunea sionistă, inclusiv afirmaţia privind uciderea de copii, decapitarea şi atacarea civililor", a transmis Hamas, într-un comunicat, în care a mai afirmat că militanţii grupării "au atacat doar aparatul militar şi de securitate (israelian), care este o ţintă legitimă".

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a explicat pentru EFE că printre cadavrele găsite în această comunitate de 750 de locuitori se numără "în jur de 40 de copii, inclusiv bebeluşi".

Citit 560 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Octombrie 2023 20:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.