Șeful diplomației SUA, "desant" la Tel Aviv

Șeful diplomației SUA, "desant" la Tel Aviv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul de stat american Antony Blinken a promis joi, în timpul unei vizite la Tel Aviv, că Statele Unite vor sprijini întotdeauna Israelul şi a declarat că "aspiraţiile legitime" ale palestinienilor nu sunt reprezentate de mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP.

"Mesajul pe care îl aduc Israelului este că s-ar putea să fie suficient de puternic pentru a se apăra singur, însă, atât timp cât Statele Unite vor exista, nu va trebui să facă asta niciodată. Vom fi mereu alături de voi", a declarat Blinken, în cadrul unei conferinţe de presă, după o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Secretarul de stat al SUA a anunţat, de asemenea, că cel puţin 25 de americani au fost ucişi în atacul militanţilor islamişti Hamas în Israel, notează Reuters.

Într-o declaraţie comună cu premierul Netanyahu, Blinken a spus că Washingtonul lucrează îndeaproape cu Israelul pentru a asigura eliberarea persoanelor luate ostatice de Hamas.

La rândul său, şeful Guvernului palestinian a promis joi că va zdrobi Hamas, îndemnând comunitatea internaţională să trateze islamiştii din mişcarea Hamas la fel ca pe cei din gruparea Stat Islamic (SI). "Aşa cum SI a fost zdrobit, Hamas va fi zdrobit. Iar Hamas ar trebui tratat exact la fel ca SI", a declarat Netanyahu, în conferinţa de presă.

Citit 365 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 16:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.