Șeful Pentagonului, consultări cu israelienii, la Tel Aviv

Șeful Pentagonului, consultări cu israelienii, la Tel Aviv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a sosit vineri la Tel Aviv, pentru o vizită în semn de solidaritate cu Israelul, încă sub şoc după atacul sângeros lansat în urmă cu aproape o săptămână de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, informează AFP.

Austin urma să aibă întrevederi cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, şi cu ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, în timpul acestei deplasări ce are loc la o zi după cea a secretarului de stat american Antony Blinken. Deplasarea lui Austin are drept scop reiterarea "sprijinului de neclintit al SUA pentru poporul Israelului şi angajamentul pentru ca Israelul să dispună de ceea ce are nevoie pentru a se apăra", a anunţat Pentagonul, într-un comunicat.

Austin urma să asiste la livrarea unei părţi din ajutorul militar trimis Israelului de SUA după atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie dinspre Fâşia Gaza, atac soldat cu cel puţin 1.300 de morţi în Israel. Israelul a ripostat cu lovituri aeriene masive asupra Fâşiei Gaza, unde Hamas este la putere din 2007. Washingtonul a desfăşurat, de asemenea, un portavion şi alte nave de război în estul Mării Mediterane şi a promis Israelului muniţii şi alte echipamente de apărare.

"Le-am adus un sprijin masiv. Mai multe încărcături au ajuns în Israel cu materialul pe care îl ceruseră, o alta va sosi astăzi şi alte câteva în zilele următoare", a declarat un înalt responsabil din Pentagon, pentru jurnaliştii aflaţi în drum spre Israel, pentru deplasarea lui Austin.

Citit 572 ori Ultima modificare Vineri, 13 Octombrie 2023 14:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.