Psihoza ploșnițelor, întreținută de Rusia

Psihoza ploșnițelor, întreținută de Rusia
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Serviciile de informații franceze spun că panica declanșată de invazia ploșnițelor este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândeşte numeroase informaţii false pentru a menţine vie frica de ploşniţe în Franţa şi nu numai, transmite La Libre Belgique. Prezenţa acestor insecte îi îngrijorează atât de mult pe francezi, încât a fost organizată o reuniune interministerială pentru a găsi soluţii.

Potrivit serviciilor de informaţii franceze, psihoza cu gândaci de pat este alimentată în mare parte de Rusia, care răspândeşte numeroase informaţii false pentru a menţine vie frica de ploşniţe în Franţa şi în alte țări. Metoda are un nume: Doppel Ganger, care înseamnă literalmente „dublu” sau „sosie” în germană, arată publicaţia belgiană. Mai multe publicaţii franceze cunoscute au căzut victime în acest scop. Astfel, postul de radio RMC a dat exemplul unui articol fals care ar fi fost publicat de ziarul La Montagne, care susţinea că răspândirea rapidă a ploşniţelor ar fi fost rezultatul sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Ca urmare a sancţiunilor, se spunea în pretinsul articol, produsele chimice necesare pentru eradicarea dăunătorilor nu au mai putut fi exportate în Franţa, ceea ce a complicat eradicarea ploşniţelor. Acest articol era, bineînţeles, complet falsificat şi nici măcar nu a fost publicat vreodată, dar versiunea sa deturnată a fost împărtăşită de mulţi pe reţelele sociale.

Un alt exemplu se referă la un articol falsificat care ar fi fost publicat de ziarul Liberation, care a fost partajat iniţial pe un grup Telegram. Acest articol susţinea că refugiaţii ucraineni se aflau în spatele infestării din Franţa.

Citit 371 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 17:04

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.