Raiduri militare israeliene în Fâșia Gaza

Raiduri militare israeliene în Fâșia Gaza
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Incursiuni

Armata israeliană a anunţat vineri dimineaţă că infanteria sa a întreprins un ”raid ţintit în sectorul central al Fâşiei Gaza”, cu sprijinul unor "avioane de vânătoare şi drone", vizând obiective ale Hamas, informează AFP. Ulterior, soldaţii au părăsit teritoriul palestinian fără a înregistra răniţi, a afirmat armata israeliană într-un comunicat. În afară de această incursiune, armata a anunţat că a bombardat situri ale Hamas "în toată Fâşia Gaza". În paralel cu această operaţiune la sol, obiective "aparţinând organizaţiei teroriste Hamas" au fost bombardate în centrul teritoriului "şi peste tot în Fâşia Gaza", potrivit comunicatului.

Au fost distruse rampe de lansare de rachete, centre de comandament ale Hamas şi au fost neutralizaţi combatanţi ai mişcării islamiste palestiniene, potrivit comunicatului.

După atacurile din 7 octombrie întreprinse de Hamas asupra teritoriului israelian, armata Israelului bombardează neîntrerupt teritoriul palestinian, unde întreprinde cu regularitate incursiuni, în aşteptarea unei probabile ofensive terestre, promise în repetate rânduri de către responsabili politici şi militari.

Războiul a fost declanşat de atacurile Hamas asupra teritoriului israelian, inedite prin amploarea şi violenţa lor, şi care au ucis peste 1.400 de persoane, majoritatea civili, potrivit Israelului. Peste 220 de persoane au fost luate ostatice după ce au fost duse cu forţa în Fâşia Gaza, unde Hamas se află la putere din 2007. Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat la rândul său că bombardamentele lansate ca represalii au ucis peste 7.000 persoane, în imensa lor majoritate civili, printre care peste 2.900 de copii.

Citit 453 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2023 17:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.