Aeroportul din Daghestan, asediat de mulțime

Aeroportul din Daghestan, asediat de mulțime
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Zeci de oameni au luat cu asalt duminică seară pistele de aterizare şi terminalul aeroportului din Mahacikala, capitala republicii ruse majoritar musulmane a Daghestanului, după ce s-a anunţat că un avion care vine din Israel urmează să aterizeze, relatează AFP şi Reuters.

Unul dintre manifestanți ţinea o pancartă pe care se putea citi "Ucigaşii de copii nu-şi au locul în Daghestan", în timp ce alţii strigau "Allah Akbar". Kremlinul a declarat luni că luarea cu asalt a aeroportului de către o mulţime antiisraeliană este rezultatul "influenţei din afară", informează Reuters şi TASS.

Într-un apel telefonic cu reporterii, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: "Este bine cunoscut şi evident că evenimentele de ieri din jurul aeroportului de la Mahacikala sunt în mare parte rezultatul interferenţelor externe, inclusiv al influenţei informaţionale".

Peskov a mai spus că, "pe fondul imaginilor televizate care arată groaza din Fâşia Gaza, este uşor să provoci oamenii" în regiunea predominant musulmană din nordul Caucazului. El nu a precizat cine crede Kremlinul că a pus la cale violenţele şi nici de ce.

Citit 453 ori Ultima modificare Luni, 30 Octombrie 2023 15:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.