Wagner vrea să înarmeze gruparea Hezbollah

Wagner vrea să înarmeze gruparea Hezbollah
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Statele Unite dispun de informaţii potrivit cărora grupul de mercenari Wagner intenţionează să furnizeze Hezbollah, miliţia libaneză susţinută de Iran, un sistem de apărare antiaeriană, a relatat The Wall Street Journal, citând oficiali americani sub rezerva anonimatului, relatează Reuters.

Potrivit publicaţiei americane, Wagner intenţionează să furnizeze sistemul Panţir-S1, cod NATO SA-22 Greyhound, care utilizează rachete antiaeriene şi tunuri de apărare aeriană pentru a intercepta avioanele. Grupul Wagner, care a fost finanţat de statul rus şi adus sub controlul Kremlinului după rebeliunea armată eşuată din iunie condusă de fostul său lider Evgheni Prigojin, nu a răspuns la o solicitare de a comenta din partea Reuters.

Un oficial american sub rezerva anonimatului, citat de The Wall Street Journal, a declarat că Washingtonul nu a confirmat că sistemul a fost trimis. Însă, oficiali americani monitorizează discuţiile dintre Wagner şi Hezbollah, a precizat publicaţia.

Kremlinul a catalogat informațiile drept ”închipuiri” și a reamintit faptul că ”Wagner nu mai există”.

Citit 485 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2023 17:34

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de marr
    Vineri, 03 Noiembrie 2023 20:49
    86.124.200.***
    Probabil asa e , dar de ce am avea asteptari ca gasca guvernamentala Rusa sa recunoasca ?
    Ceilalti scapa de niste 'active' pe care nu le mai folosesc . Ori se restructureaza ori lichideaza afacerea ...si au nevoie de 'cash'.
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.