Spitalul Al-Quds din Gaza nu mai este operațional

Spitalul Al-Quds din Gaza nu mai este operațional
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Semiluna Roşie palestiniană anunță că spitalul din Al-Quds "nu mai este operațional”, deoarece a rămas fără combustibil și energie electrică, precizând că personalul medical depune toate eforturile pentru a îngriji pacienții și răniții, notează The Guardian.

Apelurile repetate pentru asistență internațională urgentă, având în vedere asediul de o săptămână și o pană de comunicare și de internet de cinci zile, nu au avut succes. Spitalul a fost lăsat să se descurce singur sub bombardamentele israeliene continue, ceea ce reprezintă un risc grav pentru personalul medical, pacienți și civilii strămutați.

Criza umanitară din Gaza și din regiunea de nord s-a agravat dramatic, odată cu escaladarea atacurilor militare israeliene. Semiluna Roșie Palestiniană consideră comunitatea internațională și semnatarii celei de-a patra convenții de la Geneva răspunzători pentru prăbușirea completă a sistemului de sănătate și pentru condițiile umanitare dezastruoase care rezultă din aceasta.

Semiluna Roşie palestiniană afirma că tirurile de vineri ale soldaţilor de elită israelieni asupra spitalului Al-Quds din oraşul Gaza au provocat moartea unei persoane şi au rănit altele 20, în timp ce lupte intense între armata israeliană şi gruparea Hamas se dau în această zonă.

Israelul acuză Hamas că se foloseşte de spitale pentru a ataca şi a ascunde tuneluri. Hamas dezminte, afirmând că este gata să primească o "echipă internaţională" pentru investigaţii.

Citit 423 ori Ultima modificare Duminică, 12 Noiembrie 2023 14:57

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Gogu
    Luni, 13 Noiembrie 2023 07:18
    82.79.117.***
    Cand incheie Hamas - nu Israelul - ostilitatile?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.