Forțele israeliene au capturat clădirile guvernamentale Hamas

Forțele israeliene au capturat clădirile guvernamentale Hamas
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) anunță că trupele sale au capturat mai multe clădiri guvernamentale Hamas din orașul Gaza. Clădirile vizate sunt în cartierele Sheikh Ijlin și Rimal, iar printre locurile capturate se numără parlamentul Hamas, complexul său guvernamental și sediul poliției.

IDF mai spune că trupele sale au capturat și casa guvernatorului din Gaza, unde se aflau birouri Hamas pentru aripa sa militară și poliție, birouri ale diviziei de informații a Hamas și locuri folosite pentru a pregăti atacul din 7 octombrie asupra Israelului.

Armata israeliană afirmă că a capturat, de asemenea, clădirea facultăților de inginerie a unei universități din Gaza, care "a servit ca institut pentru producția și dezvoltarea de arme", precum și un complex Hamas în care se aflau o bază de antrenament, un centru de comandă, camere în care erau făcute interogatorii și celule de detenție.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat luni că Hamas a pierdut controlul asupra Fâșiei Gaza, în timp ce Forțele armate israeliene acționează pentru a captura complet orașul Gaza.

În paralel, conducerea spitalului al-Shaifa a anunțat că 179 de cadavre au fost înhumate marţi într-o groapă comună săpată în incinta complexului medical. Un jurnalist care colaborează cu AFP din interiorul spitalului al-Shaifa, cel mai mare din Fâşia Gaza, a relatat că mirosul cadavrelor în descompunere era insuportabil.

Tancuri israeliene erau masate marţi la porţile spitalului, considerat de Israel drept un reper strategic al Hamas.

Citit 422 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2023 17:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.