Raid al armatei israeliene în spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza

Raid al armatei israeliene în spitalul Al-Shifa din Fâșia Gaza
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministrul Apărării israelian, Yoav Gallant, a dat asigurări, miercuri, că ofensiva militară din Fâşia Gaza nu se va opri până când Israelul nu îşi va îndeplini cele două misiuni, "distrugerea Hamas şi întoarcerea ostaticilor noştri la familiile lor", transmite EFE. Gallant a făcut aceste declaraţii la sediul Ministerului Apărării din Tel Aviv, la începutul unei întâlniri cu coordonatorul special al Statelor Unite pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk, care vizitează Israelul în cadrul unui turneu care îl va purta şi în alte ţări din regiune, în încercarea de a media o soluţie la războiul din Gaza.

"Ministrul Gallant l-a informat pe coordonator despre evoluţiile operaţionale, pe măsură ce trupele israeliene avansează în Gaza şi atacă infrastructura teroristă Hamas. "Au discutat despre complexitatea acestor operaţiuni din cauza implantării Hamas în mediile urbane şi a utilizării cinice a instituţiilor civile, inclusiv a mai multor spitale", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Gallant şi McGurk au abordat, de asemenea, situaţia ostaticilor "pe larg", împărtăşind "informaţii şi detalii despre statutul captivilor”.

Ministrul israelian a mulţumit administraţiei americane pentru "sprijinul continuu şi parteneriatul profund" dintre ambele ţări, a doua zi după ce Casa Albă a susţinut versiunea israeliană a presupusei folosiri de către miliţiile palestiniene din Gaza a spitalelor drept centre militare. Miercuri dimineaţă, armata israeliană a confirmat că a intrat în spitalul Al-Shifa pentru un "raid localizat", după cinci zile de asediu.

Citit 443 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Noiembrie 2023 16:18

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Ivan+John=Love
    Miercuri, 15 Noiembrie 2023 17:08
    5.13.199.***
    Si uite asa au revenit in tara niste pui de dac -Yusuf, Mehmet, Mohamad... sa ii vedem integrati - la prasila, la coada vacii, in fabrici si uzine! Sa cotizeze la taxe si impozite, inclusiv pentru BOR...
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.