Israelul extinde operațiunile militare împotriva Hamas

Israelul extinde operațiunile militare împotriva Hamas
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şeful Statului Major israelian, generalul Herzi Halevi, a anunţat vineri extinderea operaţiunilor militare în Fâşia Gaza către alte zone, relatează dpa.

"Suntem aproape de destructurarea sistemului militar din nordul Fâşiei Gaza. În ceea ce ne priveşte - vom continua în alte zone", a declarat Halevi în timpul unei deplasări în Gaza pentru a inspecta trupele israeliene de acolo. "Deşi mai rămân lucruri de realizat, ne apropiem (de acest obiectiv) cu succes", a mai spus el. Comandanţii organizaţiei militante palestiniene Hamas trebuie eliminaţi "sistematic" şi infrastructura grupării trebuie distrusă. Pentru a atinge acest obiectiv, tot mai multe regiuni vor fi vizate, a adăugat el.

Până acum, trupele terestre israeliene s-au concentrat asupra părţii de nord a Fâşiei Gaza în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, experţii prevăd o posibilă extindere a operaţiunilor şi în sud, acolo unde au avut loc lovituri aeriene repetate.

O posibilă ofensivă terestră ar exacerba şi mai mult situaţia umanitară dramatică din Gaza. Potrivit ONU, aproape 1,6 milioane din cei 2,2 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza au fost strămutaţi din cauza luptelor. Majoritatea persoanelor strămutate se află în sudul enclavei după ce armata israeliană le-a cerut civililor să evacueze zona de nord.

Armata israeliană a anunţat totodată că a livrat peste 4.000 de litri de apă potabilă şi 1.500 de raţii de alimente către Spitalul al-Shifa, cel mai mare din Fâşia Gaza.

Citit 552 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2023 16:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.