Putin: "Trebuie să ne gândim cum să oprim «tragedia» din Ucraina"

Putin: "Trebuie să ne gândim cum să oprim «tragedia» din Ucraina"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Liderul rus Vladimir Putin a declarat miercuri, în cadrul summitului G20, care îi reuneşte pe liderii celor mai mari 20 de economii din lume, că trebuie reflectat la o modalitate prin care să fie oprită "tragedia" războiului din Ucraina şi a susţinut că Moscova nu a refuzat niciodată să participe la negocieri de pace cu Kievul, relatează Reuters, citată de news.ro.

Decizia lui Putin de a trimite trupe în Ucraina în februarie 2022 a declanşat cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial şi cea mai gravă confruntare între Rusia şi Occident de la încheierea Războiului Rece. Adresându-se G20 pentru prima dată de la începutul războiului, şeful Kremlinului a remarcat că unii lideri au spus în discursurile lor că sunt şocaţi de "agresiunea" continuă a Rusiei în Ucraina. "Da, desigur, acţiunile militare sunt întotdeauna o tragedie", a declarat Putin, la reuniunea virtuală a G20, convocată de premierul indian Narendra Modi, actualul preşedinte al G20. "Şi, desigur, ar trebui să ne gândim cum să oprim această tragedie", a continuat Putin. "Apropo, Rusia nu a refuzat niciodată discuţiile de pace cu Ucraina", a adăugat liderul de la Kremlin.

Putin a lipsit de la precedentele summituri G20 de la New Delhi şi Nusa Dua (Indonezia), trimiţându-l în schimb pe ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Liderul rus s-a adresat summiturilor din 2021 şi 2020 de la Moscova. El a participat ultima dată la o adunare G20 în persoană la Osaka, Japonia, în 2019.

Citit 540 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2023 16:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.