Polonia, dată în judecată de Pfizer

Polonia, dată în judecată de Pfizer
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Gigantul farmaceutic american Pfizer a dat în judecată guvernul polonez pentru neplata a 60 de milioane de doze de vaccin COVID-19, pe care Varşovia le-a comandat, dar pe care nu le-a mai ridicat, relatează Radio Polonia şi POLITICO, citate de news.ro. Este vorba despre recuperarea sumei de 1,4 miliarde de euro (6 miliarde de zloţi polonezi), iar audierea iniţială în faţa unui tribunal din Bruxelles este programată pentru 6 decembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Varşovia.

Pfizer, care a dezvoltat vaccinul anti-COVID împreună cu compania germană BioNTech, a acţionat Polonia în instanţă după negocieri care au durat un an şi care nu au dus la nicio înţelegere, a relatat agenţia poloneză de ştiri PAP.

În luna aprilie a anului trecut, guvernul polonez a cerut Pfizer să anuleze producţia şi expedierea vaccinurilor COVID-19 către Polonia, deoarece ţara se confruntă cu "necesitatea mai mare" de a oferi sprijin Ucrainei devastate de război, după invazia Rusiei din 2022, a declarat Ministerul Sănătăţii. Polonia a notificat, de asemenea, Comisia Europeană şi a încercat să ajungă la un compromis cu Pfizer, potrivit guvernului de la Varşovia.

 "Reprezentanţii Pfizer nu au reuşit să propună soluţii concrete", iar negocierile care au durat un an s-au încheiat fără o înţelegere, a transmis guvernul polonez.

Citit 598 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 17:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.