Hamas nu a eliberat toate femeile ostatice

Hamas nu a eliberat toate femeile ostatice
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Confruntări

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, vineri, că Hamas nu a acceptat să elibereze alţi ostatici, încălcând termenii unui acord temporar de încetare a focului şi că Israelul rămâne angajat să-şi atingă obiectivele în războiul împotriva grupării islamiste palestiniene, în timp ce luptele s-au reluat în Fâşia Gaza, în pofida presiunilor internaţionale pentru o încetare a focului, potrivit Reuters şi EFE.

Hamas nu a eliberat toate femeile ostatice aşa cum se convenise şi a lansat rachete asupra Israelului, a declarat biroul lui Netanyahu.

"Odată cu reluarea luptelor, subliniem: Guvernul israelian se angajează să-şi atingă obiectivele în război - să elibereze ostaticii, să elimine Hamas şi să se asigure că Fâşia Gaza nu va mai reprezenta niciodată o ameninţare pentru locuitorii Israelului", a declarat acesta.

Armata israeliană a trimis mesaje pe telefoanele locuitorilor din unele cartiere ale oraşului Gaza, precum şi ale celor din localităţile de la graniţa cu Israelul în sud, cerându-le "să plece imediat" pentru că urmează să efectueze "atacuri militare dure", transmite AFP.

La rândul său, armata israeliană a reluat bombardamentele în întreaga Fâşie, de la Gaza City şi Jabalia, în nordul enclavei, până la Khan Younis şi Rafah, în extremitatea sudică. În plus, miliţienii Hamas se confruntă cu forţe terestre israeliene pe drumul Salah Al Din, pe unde are loc evacuarea persoanelor strămutate din nordul spre sudul Fâşiei Gaza.

Citit 391 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 15:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.