Statele Unite, pe cale de a epuiza banii pentru Ucraina

Statele Unite, pe cale de a epuiza banii pentru Ucraina
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Directoarea pentru buget a Casei Albe, Shalanda Young, a avertizat într-o scrisoare adresată luni preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, şi altor lideri din Congres, că Statele Unite sunt pe cale să-şi epuizeze timpul şi banii în efortul de a ajuta Ucraina să-şi poarte războiul cu Rusia, relatează Reuters.

În octombrie, administraţia preşedintelui Joe Biden a cerut Congresului aproape 106 miliarde de dolari pentru a finanţa planurile ambiţioase consacrate Ucrainei, Israelului şi securităţii frontierelor SUA; alocarea de fonduri pentru Ucraina este pusă la îndoială de unii aleşi cu orientare de dreapta, în condiţiile în care republicanii controlează Camera Reprezentanţilor cu o majoritate fragilă, menţionează Reuters.

Young a adăugat în scrisoarea făcută publică de Casa Albă că tăierea finanţării şi a livrărilor de arme către Ucraina ar creşte posibilitatea victoriilor ruse.

"Vreau să fie clar: fără acţiune din partea Congresului, până la finele anului vom rămâne fără resurse pentru procurarea de arme şi echipamente suplimentare pentru Ucraina şi pentru furnizarea de echipamente din stocurile armatei SUA. Nu avem la dispoziţie o soluţie magică de finanţare în acest moment. Nu mai avem bani şi aproape că nu mai avem timp", a scris responsabila SUA.

Citit 445 ori Ultima modificare Luni, 04 Decembrie 2023 17:20

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Sine Die ...
    Luni, 04 Decembrie 2023 20:42
    108.245.201.***
    Eu credeam ca le tot " tremete beleoane " pana cand vine magaru' de la apa .....s-acu' gata nu mai .....=()
    Poi baietii aia le trebe si lor una alta ...nu mai are de unde saracii ...
    Alde slava faceti cheta ce mai stati ???
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.