Ambasada SUA din Bagdad, atacată cu rachete

Ambasada SUA din Bagdad, atacată cu rachete
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ambasada SUA din Bagdad a fost atacată vineri cu două rachete. Nu au fost înregistrate victime, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei, citat de Reuters. Se crede că atacul a fost comis de grupări aliate cu Iranul în Irak, dar niciun grup nu a revendicat responsabilitatea. A fost primul atac cu rachete raportat împotriva ambasadei de când un grup care are legături cu Iranul a inițiat atacuri împotriva forțelor americane în bazele militare din Irak și Siria, la mijlocul lunii octombrie.

„Facem din nou apel la guvernul irakian, așa cum am făcut-o în numeroase ocazii, să facă tot ce îi stă în putință pentru a proteja personalul diplomatic și pe cel al partenerilor din Coaliție, precum și facilitățile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei.

Premierul irakian Mohammed Shia al-Sudani a ordonat agențiilor de securitate să îi urmărească pe făptași, descriindu-i ca fiind „grupuri indisciplinate, fără lege, care nu reprezintă în niciun fel voința poporului irakian”, se arată într-o declarație a biroului său.

În afară de personalul diplomatic din Irak, Statele Unite au aproximativ 2.500 de soldați în această țară, într-o misiune despre care afirmă că are ca scop consilierea și asistarea forțelor locale care încearcă să prevină o reapariție a Statului Islamic.

Citit 406 ori Ultima modificare Vineri, 08 Decembrie 2023 16:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.